Tuesday, October 11, 2016

aku jadi uber part 2

Cam ne nak daftar uber? mungkin korang terpikir untuk cari side income...
yang penting sebelum korang daftar.. korang kena tanya diri korang...
1. Dokumen dah cukup kei ( seperti dinyatakan dlm part 1 )
2. Minat drive ke? hadap jam..
3. Aku suka ke melayan orang ( peramah )


Dah setle ketiga2 list tu, Boleh la kelik kat link nie untuk pendaftaran uber
https://www.uber.com/a/join?use_psh=true&exp=a-int-psh

dan jangan lupa masukkan invite code azriez1ue
dan pastikan juga korang masukkan city di mana kau nak cari makan dgn uber.

Let say.. mcm aku la.. tinggal Setia Alam... tapi di city tu.. letak Kuala Lumpur.
then Submit. 



Dari situ, korang akan dapat sms dari pihak uber yang mengatakan korang kena download apps yang bernama uber rider.

Bila Setle yang atas nie....

Setlekan bahagian profile, manage documents
 


  


Untuk Bahagian profile.. 

1. Letak gambar muka
2. Seeloknya letak nama serius.. contoh Azrie Zaid bukan jeri zaid
3. Alamat

Manage documents

1. keluarkan mykad anda berwarna biru, then terus snap dgn mengunakan phone
2. Keluarkan Lesen D memandu anda, then terus snap dgn mengunakan phone
3. Keluarkan cover note insurans, jika nama korang xda dalam cover note insurans. So mcm biasa buat je apa yang aku suruh seperti dalam uber part 1. 
4. Snap dan fokus cover note insurans dan takaful.

dah setle snap apa semua.. transferkan ke laptop anda untuk diready upload dalam profile uber anda..






Kalau tak faham. Boleh comment di ruangan disediakan. Insha allah. Aku ajar step by step. Dan yang mana tinggal di lembah klang atau shah alam boleh jumpa aku untuk ajar directly.. 

Nanti aku beri sambungan lebih detail untuk perdaftaran uber dan praktikalnya sekali.






3 comments:

  1. nk sign up jgk, tp xreti bwk keta,,haha,,
    guna uber ni better kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. adik.. Alhamdulillah.. banyok doh bawa student.. saya cover shah alam mostly.. banyok bowok student uitm sana..

      Delete
  2. Cover note Insurance sya pun etiqa tp uber asek reject je katanya cover note tu tak cukup info,awk tau tak?

    ReplyDelete