Thursday, October 6, 2016

aku jadi uber part 1


Tak sangka aku akan jadi pemandu uber...

ku ingat susah,rumit untuk mendaftar... tapi senang je weh , as long as apa yang aku listkan di bawah ni lengkap... take note ya pada member2 yang nak jadi uber.

1. kereta berusia bawah 5 tahun dan berkapasiti 1.0 CC ke atas.
2. IC
3. Lesen Memandu kelas D, bukan Lesen P ya
4. Cover note Insurans.

Mesti korang2 tertanya cover noter note insurans bagaimana ... Nah, aku tunjukkan sample cover note insurans etiqa.



Aku dapat dokumen ni semasa aku baru je renew
roadtax kereta dgn ejen myeg

 






















Bagaimana Jika kereta yang korang pandu tu bukan atas nama korang.??
senang aja.. let say tuan punya kereta tu benarkan korang bawa kereta dia untuk dijadikan uber car atau grab car...
kau pergi mana2 ejen insurans roadtax myeg kereta.. korang cakap nak update nama korang dalam cover note insurans sebagai pemandu kedua ke...  Jangan risau diorang faham..

bayaran berapa ya? aku kena ritu.. dalam RM15 je..

Semua dah setle... IC dah ... lesen dah... cover note insurans dah... kereta tiptop dah...

So korang dah leh daftar jadi uber...

Cara nak daftar.. aku akan tulis pada next post k... G bersiap2 nak ke KL... kot2 ada rezeki ada panggil nak guna uber aku nie.. hehehe.. bunyi ping2 di telefon.. hehe

adui.. mcm2 aku nie.. travel la... uber la.. diving la.. apapun2 ni la life jeri kaki selam...

No comments:

Post a Comment